Itt vannak a friss koronavírus-adatok: ennyi az új fertőzöttek és az elhunytak száma

elhunytak száma halottak száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 065 948 fő, közülük 787 207 fő már a második oltását is megkapta. A brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak. 

9288 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 661 721 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 258 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 995 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 410 565 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 230 161 főre emelkedett. 12 062 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 20,6%-ot szemben a 11,5%-os uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek több mint háromnegyede már megkapta az oltást. A kórházi oltópontokon Pfizerrel és Szputnyikkal, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. Ma elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok kampányszerű oltása a kórházi oltópontokon. A katonai oltóbuszokon folytatják a kistelepüléseken regisztráltak oltását. Ma este újabb AstraZeneca szállítmány várható.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.