Orbán Viktor elárulta, mikor érjük el a 3 milliós átoltottságot: úton vagyunk a szabadság felé

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
átoltottság Orbán Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 13-án Magyarország elérheti a hárommilliós átoltottságot, ami újabb lehetőséget ad majd, hogy az emberek visszatérjenek vagy közelítsenek korábbi életükhöz - mondta a miniszterelnök pénteken.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ugyanakkor óvatosságra intett és a szabályok betartását kérte a húsvéti ünnepek alatt is.
Közölte: az operatív törzs adatai szerint az elmúlt napon több mint 260-an haltak meg és több mint 9000 új fertőzött van, ugyanakkor a beoltottak száma 2 156 680 volt pénteken, és 863 ezren már a második oltásukat is megkapták.

Elmonda: az április 4-ével végződő héten 2,356 milliónál lesz a beoltottak száma, az április 13-val záruló héten a hárommilliót, rá egy hétre pedig a 3,5 milliót is meg fogja haladni.


Hangsúlyozta: a betegek, a meghaltak és a rendelkezésre álló vakcinák, illetve a beoltottak közötti arány "szépen javulni fog" a következő időszakban.

A kormányfő szerint két-három hét, "amíg átbillenünk", azaz lassan elérjük azt a pontot, amikor a vírust megölő oltások látványosan és érezhetően kifejtik hatásukat a halottak és a fertőzöttek számának tekintetében is.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.