Időjárás: Havas esőre is készülni kell a következő napokban

Forrás: Shutterstock -
időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tovább folytatódik a hullámzó időjárás: a következő napokban még akár havas eső is előfordulhat. 

Húsvéthétfő

Estig sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem alakul ki. Estétől ÉNy felől kezd növekedni a felhőzet, és késő este a Kisalföldön már kialakulhat eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül. 12 és 19 fok közé melegszik átmenetileg a levegő - írja a köpönyeg.hu

Kedd

Hajnalban és reggel többfelé lehet havas eső, eső, ÉK-en pár órás havazás. A délelőtti óráktól elhagyja hazánkat a csapadéktömb, felszakadozik a felhőzet.

Délután a gomolyfelhőkból aztán ismét lehet hózápor. Az ÉNy-i szél viharossá fokozódik. Mindössze +5, +6°C valószínű délután. Télies időnk lesz!

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Szerda

A gyengén fagyos, és napos reggelt követően ÉNy felől többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg délutántól hózáporok, jégdara záporok alakulnak ki. Marad a viharos ÉNy-i szél. A maximum még mindig jóval a sokéves átlag alatt, mindössze 5 és 10 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.