Ekkorra várható a napi koronavírusos áldozatok számának csökkenése

Forrás: AFP/Oscar Del Pozo -
halottak száma itthon koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bill Gates alapítványa által támogatott Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) járványmodellező szakemberei módosították az előrejelzéseiket, miszerint március végére elérheti a napi elhunytak száma az 500-at Magyarországon.

Az amerikai járványmodellezők március elején úgy ítélték meg, hogy március végére elérheti a napi 500-at a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon, júliusig pedig több mint 40 ezer halálos áldozata lehet a járványnak.

Akkor Rusvai Miklós virológus azt nyilatkozta, hogy szerinte nem lesz 500 a napi áldozatok száma. Továbbá azt mondta, hogy szerinte az amerikai előrejelzés nem veszi figyelembe a védelmi intézkedéseket és az immunis emberek számát - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Később az amerikai szakemberek módosították az előrejelzéseiket,

a legfrissebb, április elején javított előrejelzés pedig már úgy számol, hogy a halottak száma nem lépi át a napi háromszázat.

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Egyszer azonban már túlléptük ezt a számot, ugyanis március 30-án 302 beteg hunyt el egy nap alatt, azóta viszont folyamatosan csökkentek a számok.

Az alapítvány előrejelzése szerint a napokban meg fogjuk közelíteni a 300-at az elhunytak száma, viszont 3 hét múlva jelentős csökkenés várható majd.

Az amerikai szakemberek szerint július 1-jére 31,5 ezer áldozata lesz a koronavírusnak Magyarországon.

Eddig csaknem 22 ezren haltak meg itthon koronavírus-fertőzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.