20 millió forintot szagolt ki a NAV pénzkereső kutyája, Chili - Videó

kutya videó NAV Chili pénzkeresés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Színlelt számlázási láncolatokon keresztül több mint félmilliárd forint áfát csalt el egy papírkereskedelemmel foglalkozó, Budapest környéki bűnszervezet.

A papírszállítmányok egy része belföldről, nagyobb része azonban nettó áron Szlovéniából és Lengyelországból érkezett hazai, strómanok nevére bejegyzett eltűnő kereskedőkön keresztül.

A bűnbanda tagjai a strómanok mögé bújva tartották a kapcsolatot a beszállítókkal, intézték a megrendeléseket és a banki utalásokat, hogy aztán saját cégeikben vonhassák le azt az áfát, amit az általuk irányított bukó cégek nem fizettek meg - olvasható a Tények oldalán.

A kép illusztráció Forrás: NAV

Így, amellett, hogy csaknem félmilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek, jelentős piaci előnyhöz is jutottak versenytársaikkal szemben. A fiktív számlákkal, áfafizetés nélkül, nyomott áron továbbértékesített papíráru pedig végül milliárdos forgalmú nagykereskedők kezébe kötött ki.

A rajtaütés napján a NAV nyolcvan nyomozója négy megyében, negyven helyszínen kutatott bizonyítékok után. A munkájukat járőrök, revizorok és informatikusok is segítették.

A vagyoni kár biztosítására hatvanmillió forint készpénzt, egy nagy értékű gépjárművet és egy raktárbázist foglaltak a hozzá tartozó árukészlettel, továbbá ingatlanokat és bankszámlákat zároltak.

Chili, a NAV pénzkereső kutyája húszmillió forint rejtekhelyét szagolta ki.

Az erről készült videó ITT megtekinthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.