Dr. Rusvai Miklós virológus szerint ezt az adatot is figyelembe kell venni a nyitásnál

Forrás: Shutterstock -
koronavírus-járvány Rusvai Miklós Virológus nyitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Rusvai Miklós az egyik kereskedelmi csatorna műsorában arról beszélt, hogy a szennyvízvizsgálatok eredményeihez, és a járványadatokhoz kellene igazítani a korlátozások feloldását.

A virológus úgy véli, túl vagyunk a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán, ő mégis úgy véli, a szennyvízvizsgálatok eredményeihez, és a járványadatokhoz kellene igazítani a nyitást. A friss adatok szerint a koronavírus koncentrációja a szennyvízben országszerte csökkent.

Forrás: Shutterstock

Dr. Rusvai Miklós szerint az iskolák április 19-i újbóli kinyitásának hatásait a május eleji járványadatokban fogjuk látni.

A virológus továbbá azon az állsáponton van, hogy a jelen helyzetben mindnekinek el kellene fogadnia a felajánlott oltást, illetve indokoltnak érzi továbbra is a maszk használatát is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.