Újabb 250 ezer Pfizer-BioNTech vakcina érkezett szerdán Magyarországra

Forrás: AFP -
vakcina MTI koronavírus Pfizer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csaknem 250 ezer Pfizer-BioNTech vakcina érkezett szerdán Magyarországra, ez a mennyiség mintegy 50 százalékos növekedést jelent a március utolsó hetében beérkezett adagok számához viszonyítva - közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint ez a 16. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból.

Az április 7-i adagokkal a vállalat által Magyarországra szállított vakcindózisok mennyisége megközelíti az 1,7 millió adagot

- tudatták.

Emlékeztettek: a Pfizer több mint két hónapja szállítja megbízható, heti rendszerességgel a Covid-19 elleni védekezést támogató vakcináját Magyarországra.

A két vállalat 2021 elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és bővítésére, mivel a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint 2 milliárd Covid-19 elleni vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte - írták.

Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Magyarországra az első negyedévre vállalt teljes vakcina mennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított vakcinadózisok számát - csak

áprilisban csaknem 1 millió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet az országba

- ismertették.

Megemlítették, hogy a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett Comirnaty az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező Covid-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb lakosság immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.