Ausztriában szigorú szabályok mentén lehet belépni az országba. Most azonban új jelenség ütötte fel a fejét: egyre több hamis PCR-tesztet szűrnek ki, melyek főleg Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából származnak.

Ha valaki szeretne beutazni Ausztriába, annak negatív PCR-teszttel kell rendelkeznie, ezt pedig fel kell mutatnia az osztrák határon. Előzetesen online is be kell regisztrálni, majd 10 nap karantén vár az emberre, hacsak nem Ausztriában dolgozik.

Az ausztriai szigorítások miatt komoly fennakadások vannak az osztrák-magyar határátkelőkön, így Hegyeshalomnál is (korábbi felvétel).Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Krizsán Csaba

A bűnözés itt is felütötte a fejét, ugyanis egyre többen buknak le hamis PCR-teszttel, melyet állítólag Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában 40 euróért lehet megvásárolni. Az ügy odáig fajult, hogy az osztrák állam különleges egységet hoz létre annak érdekében, hogy kiszűrjék a hamis teszteket - írta meg a Tények.

Annyira nem érdemes ezt megkockáztatni, ugyanis ha valakinél hamis tesztet találnak, közokirat hamisításért akár egy év börtönt is kaphat.