"Ezerszer megbántam" - Xantus Barbara végtelenül sajnálja, hogy elkövette ezt a hibát

Forrás: TV2 -
kép Xantus Barbara
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Xantus Barbara már bánja, hogy el akarta adni értékes képét, amely azóta sincs meg. Egy ismerősét bízta meg az értékesítéssel, ami nagy hiba volt: azóta se a pénzt, se a festményt nem látta a színésznő.

Xantus Barbara nehéz anyagi körülmények között volt, amikor úgy határozott, elárverezteti a birtokában lévő értékes képet, Szántó Piroska Csontvázak című művét. Egy ismerősét bízta meg a feladattal, de sajnos azóta a kép eltűnt, de pénzt nem látott belőle egyelőre a színésznő. A feljelentés megtörtént, előrelépés azonban egyelőre nincs az ügyben.

Xantus Barbara Forrás: TV2

több hónapon keresztül hitegetett, hogy aukcióról aukcióra viszi. De aztán elfogyott a türelmem, s amikor visszakértem az alkotást, egy hitvány másolattal jelent meg.

Ő még mindig bízik abban, hogy előkerül a kép, de a szakértők szerint erre nincs sok esély. Pedig a mű felkerült a Magyarországon ellopott és még meg nem talált műtárgyak listájára. Ha kereskedőnek kínálják a képet, akkor annak azonnal értesítenie kell a hatóságokat.

"Ennek persze, nem sok az esélye, mert az adatbázisban szereplő művek többsége valószínűleg a piaci értéknél jóval olcsóbban, kéz alatt már gazdát cserélt, és a megrendelő páncélszekrényében pihen" - mondta Fehér László igazságügyi műtárgyszakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.