Gyászol a filmvilág: elhunyt a Twin Peaks sztárja, Walter Olkewicz

Forrás: Shutterstock -
halál gyász Walter Olkewicz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Walter Olkewicz, a sokoldalú színész, a Twin Peaks sztárja kedden hunyt el a kaliforniai Resedában, hosszú betegségben vívott csata után. 72 éves volt, halálát fia, a forgatókönyvíró Zak Olkewicz erősítette meg.

Olkewicz hosszú karrierje az 1970-es években kezdődött és 2017-ig tartott, amikor egy térdműtét miatt kialakult rossz egészségi állapot miatt be kellett fejeznie a színészi karrierjét - írja a Deadline.

Walter Olkewicz a Twin Peaksben Forrás: ABC

Zak Olkewicz nyilatkozatot adott ki a család nevében.

Walter Olkewicz legismertebb szerepe a Twin Peaks sorozatban volt, ahol Jacques Renault útszéli csapos és krupié karakterét alakította. Olkewicz olyan filmekben is feltűnt, mint a Meztelenek és bolondok vagy Az ügyfél, sorozatok közül pedig olyanokban vendégszerepelt, mint a Cheers, a Szerelemhajó, A szupercsapat, az Egy rém rendes család, A simlis és a szende, a Gyilkos sorok, a Seinfeld, a Sliders vagy a Vészhelyzet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.