Ez vár az országra a hétvégén: ez még nem ad okot a teljes örömre

Forrás: Thinkstock -
tavasz időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvége időjárása tavasziasabb lesz, mint a mögöttünk álló napoké, de később még jöhet havaseső.

Szombat

Délnyugat felől szakadozott (fátyol)felhőzet érkezik, de ebből csapadék nem alakul ki. A délnyugati szél többfelé lesz élénk, néhol erős. Reggel már csak néhol lehet fagy, délutánra 15 és 20 fok közé melegszik a levegő.

Forrás: Thinkstock


Vasárnap


Változóan felhős időre számíthatunk. Kisebb szitálás, gyenge zápor főleg északon és délkeleten fordulhat elő. A déli szél időnként megerősödik. Marad a 15-20 fokos maximum.


Hétfő

Estig marad a változó felhőzet, és csak elszórtan alakul ki zápor. Estétől aztán ÉNy felől beborul az ég, és késő estétől esőzés kezdődik. 20 fok köré erősödik átmenetileg a nappali felmelegedés. A délnyugati légmozgás erős marad.


Kedd

Délnyugat, nyugat felől többfelé ered el az eső, sőt napközben a dunántúli, magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is eshet. Egyre inkább viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. ÉNy-on 7, DK-en még 17 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.


Szerda

Délelőtt még több helyen, délután már inkább csak keleten alakul ki eső, zápor. Nagy területen lesz erős az ÉNy-i szél. 7-14 fok között alakul a csúcsérték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.