Betilthatják a rövidtávú repülőutakat Franciaországban

Forrás: AFP/Elizabeth Ruiz -
repülőút repülő Franciaország hosszú út
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Franciaországban felmerült a téma, hogy betiltsák a rövidtávú repülőutakat, ugyanis a rövidtávon való repülőgépes utazást szükségtelennek, és rendkívül környezetszennyezőnek tartják.

Annak érdekében, hogy csökkentsék a szén-dioxid kibocsátást Franciaországban, a kormány betiltaná a rövidtávú repülőutakat. Első körben azokat a járatokat tiltják be, amit két és fél óra alatt vonattal is meg lehetne tenni.

A francia törvényhozás alsóháza már megszavazta a döntést, most a szenátus beleegyezése a következő lépés, majd ezek után még egy szavazást tartanak, ahol a Macron kormánya által leadott szavazatok fognak leginkább számítani. A Reuters információi szerint a környezetvédők is nagyon örülnének az új szabályozásnak, de ők tovább mennének, és azokat a járatokat is beszüntetnék, amelyek vonatal négy óra alatt megtehetőek.

Forrás: AFP/Elizabeth Ruiz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.