Holnaptól hatféle vakcinával oltanak hazánkban: nagyon közel a 3 millió beoltott

vakcina oltás Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Cecília ma délelőtt az operatív törzs tájékoztatóján számolt be a magyarországi járványhelyzetről.

Az operatív törzs ma délelőtti tájékoztatóján Kiss Róbert ismertette a hétvégén történő szabályszegéseket, Müller Cecília pedig a járvány alakulásáról beszélt.

A tisztifőorvos hozzátette, hogy az idős korosztályból alig van olyan, aki kérte az oltást, és még nem kapta meg, a kiemelt csoportokba tartózók (pedagógusok, bölcsődei és óvodai dolgozók) közül pedig akik kérték, 80%-ban meg is kapták az első védőoltást.

Müller Cecília elmondta, hogy kedden érkezik egy 28 800 darabos Janssen-vakcina szállítmány, amely 26-os típusú adenovírus-vakcina. Ez egy egyadagos vakcina, amit a honvédségi oltóbuszokon használnak majd fel. Emellett 248 040 Pfizer vakcinát is várnak holnapra.

Arra buzdított mindenkit, aki még nem tette, hogy regisztráljon a védőoltásra, ugyanis

vesrenyfutás történik a lakosság átoltottsági mértéke és a vírus terjedésének sebessége között.

A járványügyi adatok kapcsán elmondható, hogy az új fertőzöttek száma mérséklődni látszik, a kórházban ápolt betegek száma azonban még mindig nagyon magas, "a járvány harmadik hulláma magas szinten tetőzött."

Április 13-tól Magyarországon már hatféle vakcinával zajlik az oltás. Forrás: AFP/TT News Agency/Fredrik Sandberg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.