A királynő megkönyörült Harry hercegen: ezt az intézkedést hozta

Forrás: AFP/Ian McIlgorm -
Erzsébet királynő temetés Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
99 éves korában elhunyt Fülöp herceg, akinek temetésére Harry herceg is azonnal Londonba repült. Hidegzuhanyként érte a hír, hogy mivel lemondott a királyi családban betöltött szerepéről, így a temetésen nem viselheti katonai uniformisát, be kell érnie egy egyszerű öltönnyel.

II. Erzsébet királynő azonban megkönyörült unokáján és azt az intézkedést hozta, hogy senki nem jelenhet meg katonai egyenruhában Edinburgh hercegének temetésén. Így megkíméli Harry-t a szégyentől - írja a The Sun.

Az ifjú Harry herceg és II. Erzsébet angol királynő Forrás: AFP/Ian McIlgorm

Bennfentesek, akik részt vettek a szombati temetkezés megtervezésében, azt állítják, hogy a királynő személyesen nyilatkozott az ügyben és javasolta, hogy minden idősebb férfi királyi családtag öltönyt és nyakkendőt viseljen.

-erősítette meg egy katonai forrás.

A 36 éves Harry herceget megfosztották három katonai címétől, amikor a feleségével, Meghannal lemondtak a királyi szolgálatról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.