Törőcsik Mari azt szerette volna, hogy szűk családi körben temessék majd el, ezért a Nemzeti Színház arra kéri a művésznő rajongóit, hogy a teátrum Hajóorrábban felállított emlékhelyen róják le kegyeletüket. A színházban felállított emlékhelyen 2021. április 16-án, pénteken 17 órától 21 óráig helyezhetik el virágaikat – ha tehetik, a színésznő kedvencét, sárga rózsát hozzanak −, a továbbiakban pedig a hét minden napján 10 és 21 óra között.

 „Kérjük a tiszteletüket tevőket, hogy a Nemzeti Színház Hajóorrát a Soroksári út felől kijelölt útvonalon közelítsék meg. A járványhelyzetre való tekintettel kérjük, fokozottan ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra. Ha lerótták kegyeletüket, a tömeg elkerülése érdekében a Duna felőli oldalon, a Nemzeti Színház parkolójának irányába távozzanak" – írja a színház.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

 

„A művésznő lánya, Maár Teréz ezúton is szeretné megköszönni a Szombathelyi Markusovszky Kórház összes alkalmazottjának, illetve dr. Sámoczi Mariannának, hogy az elmúlt öt évben mindent megtettek Törőcsik Mari egészségéért" – fogalmazott a közleményben a Nemzeti Színház sajtóosztálya.