Kiderült! Semmit sem ér a felületi fertőtlenítés a koronavírussal szemben

Fotó / 123RF -
kézmosás takarítás koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbben folyamatos fertőtlenítéssel próbáljuk magunktól távol tartani a koronavírus fertőzést. Vannak, akik a boltból hazavitt élelmiszerek csomagolását is erős fertőtlenítőszerekkel törlik át. Ám a szakértők szerint a legújabb kutatások azt mutatják, hogy ez teljesen felesleges, hiszen a vírus molekulái a levegőben terjednek.

Egy friss tanulmány szerint a tüsszentéskor, köhögéskor, illetve légzés közben a levegőbe kerülő, különböző méretű váladékcseppek valamint az ezekből álló aeroszolok felelősek a fertőzésért.

Fotó / 123RF

A szakemberek szerint a levegőben található váladékcseppek sokkal veszélyesebbek, mint a különböző felületekre alacsony százalékban kitapad molekulák. Így a kutatók véleménye az, hogy a távolságtartásra és a maszkviselés sokkal többet ér mint az állandó fertőtlenítés, de természetesen nem szabad megfeledkezni a rendszeres kézmosásról sem - írt a Dailymail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.