Ingyenes reptéri Pfizer-oltással csalogatják a turistákat ebbe az országba

Forrás: AFP/Daniel Mihailescu -
Pfizer-BioNTech oltás Alaszka reptér ingyenes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ingyenes oltással várja az amerikaikat és a külföldi látogatókat Alaszka - jelentette be az állam kormányzója.

Az Alaszkába érkező turisták júniustól kaphatják meg az ingyenes koronavírus elleni védőoltást az állam négy legnagyobb repülőterén, az ötnapos próbaidőszak pedig már a hónap végén elkezdődik az Anchorage nemzetközi repülőtéren azért, hogy felmérjék az emberek érdeklődését.

A lépés az idegenforgalom fellendítésére szolgál, az ingyenes Pfizer vagy Moderna vakcina felajánlása „újabb jó ok arra, hogy Alaszka államba jöjjön"

- jelentette ki sajtótájékoztatóján Mike Dunleavy kormányzó.

A kisváros reptere most a figyelem középpontjába került Forrás: Frank K./Wikipedia

Alaszka népességét tekintve a legjobban átoltott állam az USA-ban, a 16 éven felüli lakosság közel 48 százalékát oltották már be, 40 százalék pedig már mindkét dózist megkapta a Pfizer vagy a Moderna vakcinájából.

Az államba látogatók is megkapják a védőoltás második adagját is, ha elég ideig maradnak.

Az Egyesült Államokban ragaszkodnak a gyógyszergyártók eredeti adagolási rendjéhez, ennek alapján a Pfizer esetében 21, a Modernánál 28 nappal az első után adják be a második dózist - írja az Anchorage Daily News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.