Tűz ütött ki egy koronavírusos betegeket kezelő kórházban, többen meghaltak

Forrás: pixabay.com -
tűz India kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tucatnyi ember vesztette életét pénteken abban az indiai tűzesetben, amely egy koronavírusos betegeket ellátó Mumbai melletti kórházban keletkezett - közölte a helyi tűzoltóság egy tisztségviselője, miközben az ország a járvány eddigi legnagyobb hullámával küzd.

Indiában csütörtökön a világon eddig legmagasabb napi esetszámot jegyezték fel, 314 835 újonnan azonosított Covid-19-fertőzöttel, és tartani lehet attól, hogy a járvány terhe alatt roskadozó egészségügyi intézmények nem tudnak megbirkózni a rájuk háruló hatalmas feladattal. Az ország északi és nyugati államai, valamint a főváros, Újdelhi egészségügyi tisztségviselői egyaránt arra panaszkodnak, hogy a legtöbb kórházban fogytán van a betegek lélegeztetéséhez szükséges oxigén.
"Tizenkét ember halt meg a tűzben a legfrissebb információink szerint" - mondta el pénteken egy tűzoltósági forrás az esetről, amely a Mumbai egyik elővárosában található Vidzsaj Vallab kórház intenzív osztályán keletkezett.
Szerdán legkevesebb 22 koronavírus-fertőzött halt meg egy kórházban Mahárástra állam területén, miután szivárogni kezdett egy palack, és emiatt lélegeztetőgépekre kötött páciensek tucatjai maradtak oxigén nélkül.

A kép illusztráció Forrás: pixabay.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.