Itt vannak a friss járványügyi adatok: 2328 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 205 beteg

Forrás: Science Photo Library via AFP/DESIGN CELLS/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Design Cells/Science Photo Libra -
halálozás halál járvány fertőzött koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma is közzétették a legfrissebb járványügyi adatokat.

Folyamatosan zajlik az oltás,

a beoltottak száma 3 596 129 fő, közülük 1 621 420 fő már a második oltását is megkapta.

2328 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 769 518 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 625 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 482 207 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 260 686 főre csökkent. 6284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 790-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. A regisztráltak száma már meghaladta a 4,4 milliót és 73%-uk már megkapta az oltást. Akinek még nincs időpontja oltásra, akár ma is könnyedén lefoglalhatja az online időpontfoglalón hétfő, kedd, szerdai napokra a kórházi oltópontokra. A szombaton érkezett 600 ezer adag Sinopharm vakcinát már szállítják ki a következő napok oltásaihoz.

Aki még nem tette meg, ide kattintva tud regisztrálni a védőoltásra. Miután elértük a 3,5 millió beoltottat, szombaton megnyitottak a vendéglátóhelyek teraszai, a kijárási korlátozás pedig 23:00-ra módosult. 4 millió beoltott után várható az újraindítási lépések következő fokozata: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.