Szomorú: pár év és örökre búcsút mondhatunk a Titanic hajóroncsának

Titanic vasfaló baktérium hullámsír hajóroncs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem nagyon van olyan ember a világon, aki ne ismerné a Titanic tragikus történetét. Az 1912 áprilisában elsüllyedt legendás óceánjáró hajóroncsa máig izgatja a kincsvadászok és a szakemberek fantáziáját.

Az 1912-ben bekövetkező tragédia máig foglalkoztatja az embereket, ami nem is csoda: a maga korában a Titanic volt a legnagyobb ember alkotta, mozgó objektum, ami végül első útján elsüllyedt, miután jéghegynek ütközött. A hajó roncsai a mai napig 3700 méteres mélységben fekszenek az óceán fenekén, megtalálását 1985-ben jelentették be.

1912. április 10-én indult útnak a Titanic első és utolsó útjára. Forrás: Hemis via AFP/RIEGER Bertrand / hemis.fr/Rieger Bertrand

A hajóroncs évtizedek óta foglalkoztatja a kincsvadászokat és a szakembereket egyaránt, de már nincs idejük. A hullámsírban fekvő vas- és acélmonstrumot egy ritka, vasfaló baktérium támadta meg, ami gyorsan és kegyetlenül dolgozik: 2040-re szó szerint eltűnhet a Titanic az óceán mélyéről - írja a Ripost.

A hajókatasztrófát mindössze 712-en élték túl, köztük volt dr. Lengyel Árpád is, aki a Titanic egyetlen mentőhajójának, a Carpathiának volt a magyar hajóorvosa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.