Esős napokra lehet számítani, de lassan itt az igazi jó idő

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
eső tavasz május időjárás április
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Esős hetünk lesz, de a hétvégére egyre melegebb lesz a levegő. 

Kedd


Az ország délnyugat felén erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Itt többfelé lesz záporeső, a délnyugati határszélen tartós eső. A többi tájon változóan felhős időre számíthatunk, északkelet felé haladva több napsütéssel és csak néhol lehet csapadék. 8 és 15 fok között alakul a hőmérséklet - a tartósan csapadékos délnyugaton lesz a leghűvösebb.

Szerda


Erősen felhős időre van kilátás, és szórványosan várható eső, zápor. A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül. A reggeli 5 fokról délutánra 15 fok köré melegszik a levegő.

Csütörtök


Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az élénk délnyugati széllel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délutánra több helyen elérheti a 20-22 fokot a csúcsérték.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Péntek


Délelőtt egy gyenge hidegfront okoz átmeneti szélerősödést és záporokat, délutánra csökken a felhőzet. 16 és 23 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombat


Május 1-jén a többórás napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és főleg délután törhetnek ki zivatarok, néhol jégesővel. 20-25 fokos meleg ígérkezik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.