Egyre közelebb az indiai mutáns: már Franciaországban is megjelent

Forrás: Shutterstock -
indiai mutáns Franciaország koronavírus franciák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már Franciaországban is jelen van az új indiai vírusvariáns – jelentette be csütörtök éjjel a francia egészségügyi miniszter.

Csütörtökön Romániában is megjelent az indiai mutáns, egy Brassó megyei Botfaluban dolgozó indiai munkáscsoport egyik 26 éves tagjánál mutatták ki a variánst, ők április 13-án érkeztek az országba.

Románia után a franciáknál is felütötte a fejét az indiai mutáns: a B.1.617 nevű vírusmutánst elsőként egy nőnél mutatták ki, aki korábban járt Indiában és az ország délnyugati részén él. Később két másik embernél is kimutatták, ők szintén a dél-ázsiai országban jártak.

Egyre közelebb az indiai mutáns: már Franciaországban is megjelent (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Nem véletlenül retteg az egész világ az indiai mutánstól: az elmúlt négy napban Indiában meghaladta a 300 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma, és szó szerint pokoli méreteket ölt a vírus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.