Újra látogathatók az idősotthonok

Forrás: Thinkstock -
idősotthon koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra látogathatók az idősotthonok, mivel a legtöbb intézményben magas azok száma, akiket beoltottak koronavírus ellen - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vasárnap, Pátyon.

Fülöp Attila a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Befogadás Háza - Időskorúak Otthonában elmondta, a nyitás annak köszönhető, hogy a kormány időben intézkedett arról, hogy elegendő koronavírus elleni vakcina álljon rendelkezésre, valamint hogy folyamatosan növekszik az oltási hajlandóság az országban.

Forrás: Thinkstock

Hozzátette, a látogatás védettségi igazolványhoz van kötve. Fontosnak nevezte azt is, hogy már nem csak negatív koronavírus-teszttel, hanem védettségi igazolvánnyal is felvehetők új lakók az intézményekbe.

A szociális ügyekért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a zárt közösségeket, mint az idősek otthonai, az elmúlt egy évben a járvány miatt el kellett szigetelni, be kellett zárni a lakókkal együtt, ami nem volt könnyű sem az otthonokban lakóknak, sem az ott dolgozóknak, sem pedig a hozzátartozóknak.
Elmondta, nem találkozhatott senki hosszú ideig a családtagjaival, vagy a barátaival, ami egy nehezen kezelhető helyzet és nem volt könnyű megélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.