Hatalmas tűz ütött ki egy Covid-osztályon: többen meghaltak

Forrás: shutterstock.com -
covid tűz kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizennyolcan életüket vesztették egy nyugat-indiai kórház Covid-osztályán kigyulladt tűzben szombaton, miközben újra világrekordot döntött a fertőzöttek száma: az egészségügyi minisztérium közlése szerint az elmúlt 24 órában 401 993 új esetet regisztráltak, és 3523-an vesztették életüket a Covid-19-ben.

Az ország nyugati részén található Barucsban kigyulladt egy Covid-osztály, 18 beteg életét vesztette a tűzben. Harmincegy pácienst sikerült megmenteni, állapotuk stabil - közölte egy rendőrtiszt.

A részleg a földszinten volt, és a tüzet egy órán belül eloltották. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

A kép illusztráció Forrás: shutterstock.com

Indiában a járvány második hulláma tombol: február vége óta 7,7 millió fertőzöttet regisztráltak az országban, jóllehet az ezt megelőző időszakban hat hónap alatt igazoltak ugyanennyit. Január óta India lakosságának mintegy 10 százalékát oltották be, de csak 1,5 százalék kapta meg a teljes védettséghez szükséges oltásadagját annak ellenére, hogy az ország az egyik legnagyobb vakcinagyártó a világon.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.