Eltemették Monspart Saroltát: futócipője is oda volt rakva a fényképe mellé

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
temetés gyász Monspart Sarolta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2021. április 24-én hajnalban, hosszan tartó betegségben elhunyt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója.

A Nemzet Sportolójától ma kora délután, szűk körben megtartott szertartáson vettek végső búcsút a Farkasréti temetőben. A temetésen 40-50 fő jelent meg, többnyire a rokonok, közeli barátok, de júniusra terveznek egy nyilvános búcsúztatót is, amennyiben a járványhelyzet megengedi - írja a Blikk.

Budapest, 2020. május 14. A nemzet sportolójává áprilisban választott Monspart Sarolta világbajnok tájfutó kutyájával Budapesten 2020. május 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Monspart Sarolta 1972-ben hazai sporttörténelmet írt, amikor elindult a csepeli maratonon, nők ugyanis addig nem indulhattak a klasszikus számban. A versenyt nemcsak lefutotta, hanem három órán belüli idejével Európa leggyorsabb női maratonfutója lett, 1976-ban elért 2:48:22 órás ideje 1982-ig magyar csúcs volt. A tájfutó világbajnok akkor sem adta fel a testmozgást, amikor a rák megtámadta a szervezetét. Élete végig küzdött a kórral és aktív maradt, ameddig csak tehette, családjával és kutyájával is nagyokat sétált.

- így búcsúztatta Novák Katalin a Nemzet Sportolóját, aki Kamuti Jenő, Gajdos Tamás és Kondor Katalin mellett szintén részt vett a temetésen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.