„Hidegvérrel szúrta a kést Gyula oldalába” - A szomszéd mesélt a dunavarsányi gyilkosságról

Fotó: Polyák Attila - Origo -
gyilkosság késelés féltékenység
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Féltékenységből történt a dunavarsányi gyilkosság. A szomszéd mesélt arról, végignézte, ahogy a tettes hidegvérrel leszúrja a férfit.

Hétfőn reggel meggyilkoltak egy férfit a saját kertjében Dunavarsányban. Az áldozat párjának éppen aznap lett volna a válópere, a férje és fia támadt a férfira féltékenységből.

Először a fia, ifjabb D. Sándor kezdte ütni a férfit egy vascsővel, majd az apa is követte. Végül ő szúrta le Gyulát. A szomszéd próbált közbelépni, de őt is megtámadták.

„Amikor láttam, hogy a fiatalabb férfi beszakítja a kaput, átrohantam, hogy segítsek Gyulának. Mire odaértem, már dulakodtak. A támadó jól állon ütött, majd a combomra is rávágott a vascsővel, amit sikerült kicsavarnom a kezéből. A következő pillanatban már azt láttam, hogy az idősebbik férfi megkéselte. Hidegvérrel szúrta a kést Gyula oldalába" – mesélte a Blikknek.

Féltékenységből történt a gyilkosság. Fotó: Polyák Attila - Origo

Az áldozat párja, Éva régóta élt bántalmazó kapcsolatban, állítólag a fia is többször kezet emelt rá. Egy ismerősük szerint a gyilkosság előtti napokban a férfi azt hangoztatta egy boltban, hogy „ki fogja nyírni" az anyját.

Az áldozatnak két ikerlánya volt előző kapcsolatából, akik éppen most adtak életet gyereküknek.
„Az elmúlt időszakban gyakran beszéltünk, az ikertestvéremmel ugyanis együtt kerültünk kórházba várandósan a vírus miatt. Egy hete még az intenzíven küzdöttünk az életünkért. A testvérem sürgősségi császárral megszült, de a babát apu már nem tarthatta a karjában, mert ilyen brutális módon elvették tőlünk. Utoljára a halála előtti napon beszéltünk, alig várta, hogy találkozzunk, és magához ölelhesse a kis unokáját" – mondta Gyula lánya, aki arról is mesélt édesapja nagyon boldog volt új párjával.

„Nagyon szépen alakult az élete, és boldog volt. Megtalálta az igaz társát, és várta az unokáit. Nem tett semmi rosszat, csak azt az önzetlen szeretetet adta a párjának, amit megérdemelt. Azután jöttek össze, hogy Éva elköltözött otthonról, addig csak segített neki, amiben tudott. A folytonos bántalmazások mellett is ott volt mellette akkor még barátként."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.