Koronavírus: ebben a megyében már a regisztráltak 80 százalékát beoltották

Forrás: MTI/Vajda János -
védőoltás COVID-19 Komárom-Esztergom megye koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komárom-Esztergom megyében a regisztráltak oltottsága elérte a 80 százalékot. A rendelkezésre álló vakcinák mennyisége lehetővé teszi, hogy minden regisztrált megkaphassa a koronavírus elleni oltást - mondta újságíróknak a megyei kormánymegbízott kedden Kecskéden, ahol a Honvédelmi Minisztérium oltóbusza végezte a lakosság immunizálását.

Kancz Csaba hozzátette, ezen a napon a megyében öt oltóbusz teljesít szolgálatot. Összesen 15 helyszínen jelennek meg, az oltásra várók a megye 22 településéről érkeznek. A honvédségi járműveken a megyében Moderna-vakcinával oltanak.

Oltásra várakozók a Magyar Honvédség egyik oltóbuszánál Forrás: MTI/Vajda János

Az oltópontok helyszínére, időpontjára vonatkozó javaslatot a megyei védelmi bizottság állította össze. Az érintett településekről az oltásra regisztráltak előre egyeztetett időpontban, pontos beosztás szerint kapják meg a vakcinát.

Gruber Zoltán (független), a 2100 lakosú, német nemzetiség által lakott település polgármestere az MTI-nek elmondta, a faluban a lakosok több mint 90 százaléka az első oltást már megkapta, és 50 százalék már a második körön is túl van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.