Ennyinél jár az oltottak száma: egyre közelebb vagyunk a szabad élethez

Forrás: MTI/Mészáros János -
oltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az oltottak száma folyamatosan növekszik, itt tart most.

Nem győzik elégszer hangsúlyozni az orvosok, hogy a koronavírus elleni egyetlen biztos módszer a védőoltás, ezért folyamatosan buzdítják a még nem regisztráltakat arra, hogy tegyék meg.

Forrás: MTI/Mészáros János

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 153 038 fő, közülük 2 315 428 fő már a második oltását is megkapta. Az érvényes regisztrációval rendelkezők a Sinopharm és az AstraZeneca mellett, már Szputnyik oltásra is foglalhatnak időpontot a készlet erejéig.

Pfizer oltás jelenleg nem foglalható, hiszen nincs eloltható Pfizer vakcina. A kedden érkezett Pfizer szállítmány egyik részét az esedékes második körös oltásokra kell felhasználni, másik részéből pedig a 16-18 évesek oltása fog megkezdődni a jövő hét második felében. A 16-18 évesek most még nem tudnak online időpontot foglalni, előbb péntekig regisztrálniuk kell, az online időpontfoglaló számukra néhány nap múlva nyílik majd, amelyről tájékoztatást adnak - írja a Koronavírus.gov.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.