Akár a jövő év végéig is zárva maradhatnak Ausztrália határai a koronavírus-járvány miatt

Forrás: Shutterstock -
Ausztrália koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár a jövő év végéig is zárva maradhatnak Ausztrália határai a koronavírus-járvány miatt - jelentette ki az ország kereskedelmi minisztere pénteken.

Dan Tehan a Sky News televíziónak adott interjújában azt mondta, a legvalószínűbb, hogy 2022 közepén, végén nyitják meg teljesen a határokat.

Forrás: Shutterstock

Hozzátette, hogy - amint az a pandémia során már többször előfordult - "még sok minden változhat".

A miniszter mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy Canberra további "utazási buborékokról" köt megegyezést, hasonlót ahhoz, mint amilyet Új-Zélanddal kötött. E rendszer értelmében a két ország állampolgárainak nem kell karanténba vonulniuk egymás területére érkezve.

Mindeközben Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette: május 15-től ismét engedélyezik az Indiában rekedt ausztrál állampolgárok hazatérését. Hozzátette, hogy először a veszélyeztetett csoportokat engedik be az országba, s minden érkezőre karantén és vírusteszt vár.

Canberra április végén függesztette fel a közvetlen repülőjáratokat India és Ausztrália között a koronavírus-járvány terjedésének nagy kockázata miatt. Jelenleg körülbelül 9000 ausztrál állampolgár várakozik a hazatérésre Indiában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.