Ez várhat Fekete Dávidra: hosszú évekre rács mögé kerülhet

Forrás: Facebook/Fekete Dávid -
Fekete Dávid börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fekete Dávid nagyon komoly bajban van: elrendelték a letartóztatását. 

Fekete Dávidnál hétfőn tartottak házkutatást a rendőrök, ezután vették őrizetbe. Az egykori énekest bilincsben vezették csütörtök délután a Győri Járásbíróságra, ahol két károsultja is várta. "Megrohadsz bent, te k***g!" - kiabálta neki az egyikük. A bíróságon hamar eldőlt Fekete Dávid rövidtávú sorsa: elrendelték a letartóztatását, vagyis egy hónapig biztosan rács mögött marad.

Elrendelték a letartóztatását Forrás: Facebook/Fekete Dávid

"A gyanúsított esetében megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekményeknél való jelenlétének biztosítása érdekében szükséges a letartóztatás" - mondta a Blikknek dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője. Hozzátette, Fekete Dávid nem védekezhet szabadlábon, mert fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye is, hiszen korábbi kihallgatását követően újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követett el, azaz nem zárható ki, hogy ezt újra megtenné.

Dávid senkinek nem nyilatkozott, ahogy ügyvédje sem. Ő és védője azonban fellebbezett a letartóztatás ellen, tagadva a vádakat.

Egy jogi szakember szerint hasonló bűncselekményekért 2-11 évnyi büntetés is kiszabható.

"Az a személy, aki közokirat-hamisítással együtt különösen nagy értékre követ el sikkasztást, halmazati büntetésül akár tizenegy év szabadságvesztéssel is sújtható" - mondta dr. Tran Dániel, az ügytől független ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.