Maruzsa Zoltán emlékeztette a fiatalokat: "No vakcina, no party!"

Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya -
Maruzsa Zoltán vakcina oltás érettségi oktatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az operatív törzs ma reggeli sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár is megszólalt.

Maruzsa elmondta, hogy sikeresen zárult az írásbeli érettségik első hete, ahol a részvétel szinte 100%-os volt. Hozzátette, hogy pontos számokat majd a dolgozatok javítása után tudnak, és fognak közölni. Bár a vizsgáknak még nincs vége, az államtitkár köszönetet mondott minden kollégának, aki segített az írásbelik lebonyolításában.

Emlékeztetett, hogy április 19-én újranyitottak az óvodák, és az iskolák alsó tagozatai, a felső tagozatosok és a középiskolások pedig május 10-én térnek vissza az intézményekbe. Maruzsa hangsúlyozta, hogy a tanévből hátralévő 5 hét azért is fontos, mert a diákoknak van mit bepótolni, illetve óriási öröm, hogy végre hagyományosan, az osztályteremben lehetnek együtt a gyerekek, nem pedig a digitális térben.

Az egyetemek és a főiskolák új szabályozást vezetnek be: ezentúl a rektor dönt arról, hogyan folytatódik a vizsgák rendje és a gyakorlati képzés.

A tanulmányi kirándulások június 15-ig csak egynapos, vagy többször egynapos, ottalvás nélkül valósulhat meg, és kizárólag osztályonként. A tanévzárás utáni táborokról a kormány később hoz döntést.

Maruzsa kitért a tanévzárókra, és a ballagásokra is, és elmondta, hogy május 25 után megtarthatóak.

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy a nyelvi kompetencia méréseket is megtartják a hátralévő pár hétben, hiszen ezeket osztályonként írják. Végezetül Maruzsa Zoltán arra kérte a 16-18 éveseket, hogy éljenek a lehetőséggel, és ma éjfélig regisztráljanak a védőoltásra, hiszen az oltás védettséget ad:

-mondta.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára. Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.