A WHO reméli, idén megrendezhető lesz az olimpia

Forrás: unsplash.com -
WHO olimpia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egészségügyi Világszervezet továbbra is azt reméli, hogy idén megrendezhetik Tokióban a tavaly nyárról elhalasztott olimpiát, annak ellenére, hogy a koronavírusos esetek száma világszerte több országban, köztük Japánban is növekszik.

"Reméljük, hogy megvalósulhatnak az olimpiai játékok. Sok sporteseményt és bajnokságot láthattunk, amely az elmúlt fél évben biztonságosan lezajlott, nézők nélkül, a sportolók számára különös körülmények között" - nyilatkozta Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója.
Megjegyezte, hogy az olimpia összetettebb esemény, mert nagyon sok különböző helyszínen zajlanak a versenyek. Meglátása szerint ez a logisztika és a kockázatkezelés tesztje lesz.

Forrás: unsplash.com

"Bízunk benne, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a japán kormány és a tokiói városvezetés megfelelő döntéseket hoz a kockázatok lehető leghatékonyabb kezelése érdekében" - hangsúlyozta Ryan.

Hozzátette, hogy a WHO nem tett ajánlásokat a maximális nézőszámra vonatkozóan, mert ez az aktuális járványhelyzettől függ majd.
Pénteken harmadszor is meghosszabbították a rendkívüli állapotot Tokióban, alig két és fél hónappal az olimpia kezdete előtt.
A szervezők márciusban jelentették be, hogy külföldi nézők és önkéntesek nem utazhatnak Japánba, arról pedig júniusban döntenek, hogy hány néző lehet jelen be a versenyhelyszíneken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.