Lehullt a lepel: nyilvánosságra kerültek a Kurt Cobain-nyomozás aktái

Forrás: Getty Images -
halál FBI nyomozás Kurt Cobain
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kurt Cobain 27 évesen, 1994-ben végzett magával, ám sokak szerint nem öngyilkosság történt, hanem valaki megölte az énekest. A FBI most nyilvánosságra hozta az aktákat, melyek az énekes halálával kapcsolatos összeesküvés-elméleteket leplezi le.

Az elmúlt hónapban az FBI elővette a Kurt Cobain-nyomozás aktáit és először tette azokat nyilvánosan hozzáférhetővé. A fálj mindössze 10 oldal, de mindenképpen érdekes összeesküvés-elméleteket tartalmaz. A középpontban három levél áll, melyek arra szólítják fel a nyomozókat, hogy Cobain 1994-es halálát gyilkosságként vizsgálják meg öngyilkosság helyett - írja a RollingStone.

- állt az egyik névtelen levélben, melynek írója konkrét bizonyítékokat is felsorol: tudni véli, hogy nem volt ujjlenyomat a halálos fejlövést okozó puskán, márpedig legalább háromnak - Cobainé, a barátjáé, aki vette neki, és a fegyvert eladó személyé - rajta kellett volna lennie, így biztos abban, hogy a feltételezett gyilkos letörölte azt, miután megölte az énekest. Ráadául Kurt Cobain sosem említette előtte, hogy meg akarna halni.

Kurt Cobain Forrás: Getty Images

Olyan levél is érkezett az FBI-hoz 2003-ban, melyben arra utal az írója, hogy a feleségnek köze lehetett a rocksztár halálához, akinek ügyében nem nyomoztak elég körültekintően. Egy harmadik faxban az áll, hogy Kurt felesége, Love egy nyomozót bérelt fel, hogy megtalálja a rehabról elszökő férjét.

Az FBI mindegyik levélre válaszolt, még pedig azt, hogy a legtöbb gyilkossági vizsgálat általában az állami vagy helyi hatóságok joghatósága alá tartozik és ahhoz, hogy valaki megkérdőjelezhesse a nyomozást, konkrét bizonyítékokat kell bemutatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.