Ekkor vezethetik be az egységes oltási igazolványt

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
oltás igazolvány koronavírus egységes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb információk szerint június 21-ig vezethetik be az egységes európai oltási igazolványt, amely idővel felválthatja majd a tagállami védettségi igazolványokat.

Nyáron kerülhet bevezetésre az egységes európai oltási igazolvány, amely felválthatja idővel a tagállami védettségi igazolványokat. Az igazolvány főként azért jönne létre, hogy segítgse az unión belüli turizmust.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan kik kaphatják meg: mindenki, aki megkapta az oltást, vagy csak azok, akik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinával oltottak be.

Nyáron kerülhet bevezetésre az egységes európai oltási igazolvány, amely felválthatja idővel a tagállami védettségi igazolványokat Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy informátor szerint az EU vezetőségének az a célja, hogy június végére életbe lépjen az Európai Unió által létrehozott, digitálisan is elérhető oltási igazolványok rendszere - írja a Politico.

Ehhez viszont szükség van az Európai Bizottság, az Európai Parlament, valamint az Európai Tanács között közös megegyezésére. A második egyeztetésre ma kerül majd sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.