Fegyveres támadás történt egy kazanyi iskolában, sokan meghaltak, robbanás is volt - Ezt tudjuk eddig

Forrás: Sputnik via AFP/Maksim Bogodvid -
Kazany fegyveres támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fegyveres támadás történt kedden az oroszországi Kazany egy iskolájában - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség mentőszolgálati forrásra hivatkozva.

"Az előzetes adatok szerint a lövöldözés következtében egy tanár és hat diák életét vesztette" - közölte a forrás. A TASZSZ-nak a bűnüldöző szervek egy forrása elmondta: két férfi nyitott tüzet a diákokra a Volga menti nagyváros 175-ös számú iskolájában. Az egyik támadót elfogták, róla kiderült, hogy 17 éves fiatal, a második támadóval a biztonsági erők végeztek.
A TASZSZ előzőleg, szintén a bűnüldöző szervek forrására hivatkozva, arról számolt be, hogy a második támadó túszokat ejthetett.

Lövöldözés volt egy kazanyi iskolánál Forrás: Sputnik via AFP/Maksim Bogodvid


A Volga menti nagyváros 175-ös számú iskolájában kedden két ember tüzet nyitott lőfegyverekből, legalább 11 ember, köztük kilenc gyerek meghalt, 32 megsérült.

Egy diák a TASZSZ-nak elmondta, hogy a támadást megelőzően robbanás rázta meg az épületet.
Egy szemtanú az orosz hírügynökségnek azt mondta, hogy gyerekek ugráltak ki az ablakokon, a támadók elől menekülve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.