Kiderült, betört-e már hazánkba az indiai koronavírus-mutáns

Forrás: MTVA -
COVID-19 országos tisztifőorvos indiai mutáns Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília az indiai mutánsra is kitért.

Az országos tisztifőorvos közölte, hogy a járványügyi adatok továbbra is kedvezőek, a koronavírus elleni harcot a leghatékonyabban az oltással lehet felvenni. Mindenkit arra bíztat, hogy regisztráljon a Covid-19 elleni vakcina valamelyikére.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Forrás: MTVA

Müller Cecília továbbá köszönetet mondott a fiataloknak az oltással kapcsolatos magas aktivistás okán. A 16-18 éves korosztály 193 ezres tömegéből, márl 84 ezer fő regisztrált érvényesen.

Azt is elmondta, hogy már azok is felvehetik a vakcinákat, akik 3 hónapon belül estek át a koronavírus-fertőzésen, de előtte mindenképp konzultálniuk kell a háziorvosukkal.

Müller Cecília azt is kiemelte egy kérdésre válaszolva, hogy keddig nem volt egyetlen egy olyan regisztárt beteg sem, akiben kimutatható lenne az indiai mutáns vírus. Ugyanakkor kiemelte, hogy bármikor megjelenhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.