Dr. Rusvai Miklós elárulta, meddig ad védettséget a vakcina: ekkor kellhet az újabb oltás

fotó: Talán Csaba -
vakcina koronavírus védettség Dr. Rusvai Miklós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Rusvai Miklós nevét az egész ország megismerte, a szakértő mindig készséggel állt mindenki rendelkezésére, akinek információra volt szüksége a koronavírus vagy a vakcinákkal kapcsolatban. Most arról beszélt, nincs olyan oltóanyag, ami élethosszig adna védettséget. 

Dr. Rusvai Miklós nevét a koronavírus elterjedése óta ismerik az emberek, a nyugdíjas professzor mindig készséggel áll rendelkezésre, hétvégén sem kapcsolja ki a telefonját. Elárulta, a koronavírusnak sokkal több mutációja van, mint gondoltuk, és azt is, hogy egyetlen oltás sem nyújt élethosszig tartó védelmet.

Rusvai Miklós virológus fotó: Talán Csaba

"Egyetlen vakcina sem ad élethosszig tartó védettséget, fél év, vagy nyolc-tíz hónap múlva valószínűleg ismételni kell. A védekezésnek szerencsére másik eszközei is lehetnek a közeljövőben. Orrspray és szemcsepp formátumú vakcina is készülhet, ezen már dolgoznak" - mondta a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.