Életfogytiglani szabadságvesztést kaphat Curtis testvére: pénzért gyilkoltak

Fotó / Mediaworks -
gyilkosság életfogytiglan Sz. Lajos Katzenbach Imre Curtis testvére
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori focista, Katzenbach Imre megölésével összefüggésbe hozható személyek, köztük Curtis bátyja is életfogytigalni szabadságvesztést kaphatnak az ügyészség közleménye szerint.

Katzenbach Imre 2009-ben tűnt el, maradványaira a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei 2020. október 23-án találtak rá. A halálával összefüggésbe hozható személyeket, a 49 éves Sz. Lajost, az 51 éves L. Istvánt és az 51 éves H. Lászlót a napokban fogta el a rendőrség. A bűncselekmény elkövetésével a jogerős szabadságvesztését töltő H. Attila, 50 éves magyar állampolgárt korábban gyanúsítottként hallgatták ki.

A most elfogott személyek közül a 49 éves Sz. Lajost és az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót, mint felbujtót gyanúsították meg.

A megalapozott gyanú szerint egy 51 éves férfi (H. László) 2009 augusztusában megbízott egy – jelenleg jogerős szabadságvesztés büntetést töltő – 50 éves férfit (H. Attilát) a sértett megölésével. Az 50 éves férfi a megbízást elfogadta, majd 2009 szeptemberében a sértettet Baranyajenő térségébe vitte, ahol az elkövetésbe bevont két további társa (Sz. Lajos és L. István) –

anyagi haszon ígéretéért cserébe – kioltotta a 45 éves férfi életét.

A terhükre róható bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető - írja az Ügyészség.

Mint ismert, a most elfogott személyek közül az egyik, Sz. Lajos Curtis testévre. A férfiról kiderült, hogy korábban híres személyeket védett, és az is, hogy fiatalon rettegségben tartották Újpestet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.