Döbbenet! Szilágyi István gyilkos fia örökölheti a családi házat

Forrás: Ripost -
örökség Humenyánszky Jolán Jolika néni szilágyi istván végrendelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilágyi István életét fia oltotta ki, aki jelenleg is börtönben van. Miután a színész özvegye, Jolika néni is elhunyt, a családi házukat valószínűleg minden borzalmas körülmény ellenére a fiuk örökli. 

Szilágyi István életét a fia oltotta ki, ami miatt még mindig börtönben van. A férfit már korábban is elítélték az édesapja folyamatos bántalmazásáért, ezáltal visszaeső bűnözőnek számít. A bíróság egyetlen körülményt értékelhetett volna enyhítőként, mégpedig, ha a sértetti jogutód, vagyis a színész özvegye egy megbocsátó levelet küld a bíróságnak.

Szilágyi István fia örökölheti a családi házat Forrás: Ripost

Erre azonban már nem kerülhet sor, hiszen Jolika néni is elhunyt. Ez pedig felveti a kérdést, ki örökli majd a családi házat.

A magyar törvények miatt abban az esetben esik ki valaki az örökösi körből, ha a tulajdonos életére tör. A tulajdonos azonban nem Szilágyi István volt, hanem a felesége,

így a jog szerint a fiukra szállhat az örökség.

"Amennyiben az özvegy nem tagadta ki, nem zárta ki az örökségből a fiát büntetésképpen, és megbocsátott neki, úgy egyenesági leszármazottként Péter örököl. De abban az esetben is így van, amennyiben a végrendeletében nem rendelkezett máshogy, például nem jelölt ki más személyt örökösének" - mondta a Story Magazinnak dr. Székely Andrea ügyvéd.

A lap felkereste Jolika néni jogi képviselőjét, hogy arról érdeklődjenek, hagyott-e hátra végrendeletet, az asszony halálával azonban már nem él az ügyvéd megbízása, így nem árulhatott el részleteket. Több forrásból azonban úgy értesült a lap, hogy az idős asszony biztosan nem készített végrendeletet.

"Nem hiszem, hogy Jolika ennyire előrelátó lett volna. Pedig annyiszor mondtam neki, hogy tegyen valamit, de Peti mindig beleszólt" - mondta unokatestvére, Mária.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.