A Harvard professzora állítja: amit aszteroidának hittek, az valójában egy ufó - Fotó

Forrás: AFP/Mark Garlick -
technológia földönkívüliek bizonyíték ufó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az „Oumuamua" névre keresztelt titokzatos szivar alakú aszteroida egy szakértő szerint ufó lehetett. Szerinte az emberiség sokat nyerhetne, ha tanulna általa.

Egy elismert tudós szerint a Föld gyorsabban fejlődhetne, ha idegen technológiákat lopna el egy titokzatos szivar alakú aszteroidáról, amely szerinte egy távoli galaxis UFO-ja lehetett. A becslések szerint a 200 méter átmérőjű Oumuamua az első csillagközi tárgy, amelyet valaha találtak a Tejútrendszerben. Először 2017 októberében észlelte a Hawaii Egyetem Pan-STARRS1 teleszkópja, miközben üstökösöket és aszteroidákat keresett a Föld közelében - írja a Daily Star.

Loeb szerint a Oumuamua egy fényvitorlával közlekedik, amit a csillagok fénynyomása hajt Forrás: AFP/Mark Garlick

A szakemberek azt vették észre, hogy a hosszú, szivar alakú kőzet fenomenális sebességgel forog és gyorsul, amely előtt egyes tudósok értetlenül álltak. A legtöbben egyetértettek abban, hogy az Oumuamua valószínűleg egy újfajta üstökös, amelyet egy olyan mechanizmus hajt, amelyet még egyszerűen nem értünk. De Avi Loeb professzor, aki a Harvard Egyetem Csillagászati Tanszékét vezeti, azonban ragaszkodik ahhoz a magyarázathoz, hogy az egy földönkívüli tárgy.

A professzor szerint az Oumuamua egy technológiai ereklye, amely több milliárd éves, és hogy ahogyan a majákat vagy más civilizációkat is tanulmányozzuk a Föld múltjából, ugyanezt kell tennünk az aszteroidával is. Az űrrégészet által ugyanis betekintést nyerhetünk a földönkívüliek világába, melyből sokat tanulhatnánk mi emberek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.