Árpa Attilát kábítószer-kereskedelemmel vádolták meg: lezárta a nyomozást a rendőrség

Fotó: Polyák Attila - Origo -
drog kábítószer-kereskedelem Árpa Attila drogügy kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két évvel a razzia után a rendőrség lezárta a nyomozást, majd vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek Árpa Attila drogügyét -írja a Bors.

A police.hu péntek reggeli közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya öt férfit gyanúsít kábítószer-kereskedelemmel. A nyomozás lezárult, az iratokat pedig az ügyészségre küldték. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint az egyik gyanúsított rendszeresen kokaint szerzett saját maga, és ismerősei részére, sőt, XII. kerületi lakásában bulikat is tartott.

A budapesti rendőrök két évvel ezelőtt, 2019. március 22-én az egyik ilyen buli előtt az utcán fogták el azt a két férfit, akik a házigazda megbízásából a kokaint megvették, ugyanezen a napon a díler is őrizetbe került. Az eljárás során öt férfit vádoltak meg kábítószer-kereskedelemmel. A rendőrség közleménye nem nevezi meg név szerint a gyanúsítottakat, a dátumokból kiderül, hogy a történet azt az esetet göngyöli fel, amiben Árpa Attila neve is felmerült.

2019 márciusában drograzziát tartottak Árpa lakásában, ahol épp házibuli volt. Ekkor törtek rá a társaságra a rend őrei, akik hosszú órákig tartó házkutatás követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg a színészt és több társát. A színész razziájával egy időben más helyszíneken is házkutatást végeztek, és rengeteg drogot foglaltak le.

Árpa egyébként a történtek után alig egy hónappal így nyilatkozott:

„A kihallgatás során elmondtam, hogy korábban valóban fogyasztottam drogot, de soha nem kereskedtem vele, és otthon sem tartok kábítószert. Nem tudom, ki küldhette rám a rendőröket, pedig sokat gondolkodtam rajta. Nyilván vannak emberek, akiknek szúrom a szemét, de fogalmam sincs, ki merészkedhetett el ilyen messzire. (...) Azzal zártam a vallomásom, hogy bármikor készen állok egy drogtesztre, hiszen már nagyon régóta nem élek kábítószerrel."

Árpa Attila Fotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.