Katzenbach Imre meggyilkolásával összefüggésbe hozható személyeket vettek őrizetbe a napokban. A volt focista ügyéről egy exnyomozó nyilatkozott.

Több gyanúsítottat is elfogtak a 2009-ben eltűnt volt MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre meggyilkolása ügyében. A férfi testét 2020. október 23-án Baranyajenő térségében találták meg, majd a nyomozás során azonosították a férfi földi maradványait. A bűncselekmény elkövetésével a jogerős szabadságvesztését töltő H. Attila 50 éves magyar állampolgárt korábban gyanúsítottként hallgatták ki, rajta kívül most 3 embert fogtak el, köztük Curtis bátyját.

Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el.Forrás: police.hu

Az egykori focista ügyéről egy volt nyomozó nyilatkozott, aki a férfi eltünése után még sokáig folytatott nyomozást, de biztos volt benne, hogy Katzenbach Imrét meggyilkolták.

"A teáját otthagyta az asztalon, a kenyeret félig ette meg, a papírjait sem vitte magával, és az autó is ott állt az udvaron, ő pedig kámforrá vált. Mivel Katzenbach Imre nagyon rendszerető ember volt, a felesége egyből arra gyanakodott, hogy megölték. Persze, megvolt az oka, hogy erre gondolt, hiszen hozzám is eljutott a híre, hogy belekeveredett egy olyan társaságba, amelyből egy idő után a zűrös ügyek miatt menekülni akart" - mondta a volt rendőr, foci révén ismerte meg a meggyilkolt sportolót.

Szóltak nekem például arról, hogy a XVII. kerületben edzősködött, majd belekerült egy nagy lábon élő vállalkozói körbe. Akkoriban már nem a rendőrségen, hanem egy biztonsági cégnél dolgoztam. Mivel az OTP-nek végeztünk pénzszállítást, értesültem arról, hogy Imre a hatvani fiókban többször vett fel pénzt több százmillió forint összegben. Tudtam azt is, hogy az egyik XVII. kerületi OTP-ben 570 millió forintot »tett zsebre« egy összegben" - árulta el a férfi a Blikknek. Hozzátette, a pénzzel Görögországba utazott a volt focista.

Tudtam, hogy be van sokallva az életmódja miatt és változtatni akart az életén, de tartott attól, hogy az »üzlettársai« nem fogják annyiban hagyni ezt. A közös barátunk, aki ezt jelezte nekem, ügyvédet keresett a számára, én pedig a pénzügyőröknél igyekeztem egy vádalkut összehozni neki, de ez aztán nem sikerült" - mondta. Hozzátette: Katzenbachot hazacsalhatták azért, hogy megöljék.

Elárulta, minden információját megosztotta a a rendőrséggel és a pénzügyőrség nyomozóival is.