Újabb információk derültek ki a Jemenben halálra kínzott férfiról: ezért tért oda vissza

Forrás: Origo -
Koltai György Jemen kínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon nehéz információkat szerezni arról, mi is történt pontosan a halálra kínzott magyar férfival. Egy jemeni emberi jogi aktivista, aki jól ismerte a muszlim hitre áttért magyart, megpróbálta kideríteni, mi történt.

A Jemenben halálra kínzott magyar férfival történtekről egy jemeni emberi jogi akticista próbálja kideríteni az igazságot, ő jól ismerte a férfit. Elmondta, a magyar férfi története 2011-ben kezdődött, a jemeni forradalom idején. A tüntetők a három évtizede hatalmon lévő diktátor, Ali Abdullah Száleh távozását követelték a fővárosban, sikerrel is jártak.

Koltai György Forrás: Origo

"György ez idő tájt hangmérnökként dolgozott Szanaa-ban, és mint olyan, segített a felkelőknek forradalmi dalokat rögzíteni. Ezután kitört a polgárháború, és miután a húszik elfoglalták Szanaa-t, megkérték, dolgozzon nekik, az Al Maszíra nevű húszi tévécsatornának.

György ezt visszautasította, mert nem értett egyet a húszik nézeteivel" - mondta a Blikknek Tawfik al-Hamidi aktivista. Ezután György börtönbe került.

"

Az egyik fő oka annak, hogy mégis visszatért Jemenbe, az lehetett, hogy a Szanaa-i börtönben egyik rabtársa neki ígérte a lánytestvérét.

Vagyis feltehetően egy házassági ígéret miatt tért vissza a férfi Jemenbe, ahol aztán ismét börtönbe került. Ott pedig gyakorlatilag halálra kínozták, bár az aktivista úgy véli, amíg a test nem kerül elő, addig nem szabad feladni a reményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.