Hatalmasat nőtt a pandémia alatt a családon belüli erőszak

Forrás: Shutterstock -
pandémia családon belüli erőszak NANE
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life TV Ébredj velünk adásában arról beszélgettek a műsorvezetők és Horváth Éva pszichológus, hogy mennyivel is emelkedett a házasságon belüli erőszak.

88 százalék, ennyivel nőtt a pandémia, azaz a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet alatt a házasságon belüli erőszakos cselekedetek száma. Ebbe pedig csak a regisztrált esetek vannak jelen.

bántalmazás Családon belüli erőszak: minden ötödik magyar nő érintett Forrás: Shutterstock

Az erőszakba torkolló párkapcsolatokban feltehetően a pandémia előtt is volt feszültség, de az összezártság, a fokozott stressz, feszültség vezethetett bántalmazásig, véli Horváth Éva, a NANE Egyesület pszichológusa, aki többek között a tévhitekről is mesélt.

Elmondta például, hogy már a kontroll alatt tartás is bántalmazásnak minősül: amikor mindig be kell számolnunk, hogy épp hol vagyunk, kivel és mit csinálunk, folyton elérhetőnek kell lennünk.

A teljes beszélgetést IDE kattintva érheted el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.