A búvár épp egy távvezérelt járművel pásztázta a Földközi-tenger fenekét, amikor észrevette a hosszú csontvázat, melyet senki sem tud beazonosítani.

Gigantikus csontvázat fedeztek fel a Földközi-tenger legmélyén, ami beindította az emberek fantáziáját. Sokak szerint a csontváz egy tengeri kígyó maradványai lehetnek. A felvételeket még 2017-ben elküldte a búvár Deborah Hatswell, paranormális jelenság kutatónak, aki megosztotta a felvételeket YouTube-csatornáján, hátha nézői találnak a jelenségre magyarázatot - írja a Daily Star.

A búvár a tengerfenéken egy egy távvezérelt járművet irányított, körülbelül 830 méterrel a tengerszint alatt, amikor felfedezte a furcsa csontkészletet. A nagyjából 30 méter hosszú gerincoszlop szinte egyenes vonalban fekszik, amelynek egyik végén egy nagyobb csonthalmaz látható. A csont annyira törékeny volt, hogy porrá vált, amint a gép megérintette a felületét.

Deborah összehasonlította a csontvázat más hatalmas méretű tengeri állatok csontvázaival, de nem talált olyat, ami megfelelne a maradványoknak. A nézőket elbűvölte a víz alatti felvétel, többen arra a következtetésre jutottaj, hogy ez egy tengeri sárkány vagy akár egy dinoszaurusz maradványa is lehet. Sokan azonban azt a nézetet osztják, hogy ezegy nagyobb cápa vagy bálna megmaradt csontváza.