Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszerüzlet ellenőrzése során több, mint 1,2 tonna, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

A helyszíni ellenőrzése során összesen 41 tétel élelmiszer (például hús és húskészítmények, kefir, joghurt, tejitalok és egyéb tejtermékek) kapcsán intézkedtek a szakemberek.

A problémás élelmiszerek közül 365,19 kg lejárt fogyaszthatósági idejű, 181,04 kg lejárt minőségmegőrzési idejű volt, továbbá 702,77 kg nem nyomonkövethető terméket is találtak az ellenőrök.

A kifogástolt élelmiszerek egy részét a forgalom előtt nyitva álló eladótérben, másik részét a raktárban tárolták, elkülönítés és a forgalmazást tiltó jelölés nélkül.

A hatóság összesen 41 tétel élelmiszer forgalomból való kivonását rendelte el azonnali hatállyal és tiltotta meg a forgalomba hozatalát.

Az élelmiszer-vállalkozó az érintett élelmiszerek elszállításáról a hatósági ellenőrzés ideje alatt gondoskodott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.