Halálos balesetet okozott egy férfi Kecskeméten - vádat emeltek ellene

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Tzahiv -
Karambol Kecskemét baleset vádemelés halálos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emeltek halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt egy férfi ellen, aki 2019. október 4-én a 44-es úton, Tiszaug közelében szabálytalanul előzve balesetet okozott, két utasa meghalt, a harmadik pedig súlyos sérüléseket szenvedett - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott egy jobbra ívelő kanyarban, az egyenetlen, kátyús úttesten úgy kezdett előzni, hogy a szembejövő sáv nem volt kellő távolságban szabad. Mintegy 90 kilométer/órás sebességgel hajtott, és a fékezés ellenére 40-42 kilométeres sebességgel nekiütközött egy pótkocsis teherautó elejének - írták.

Vádat emeltek egy halálos balesetet okozó férfi ellen Kecskeméten (A kép illusztráció) Forrás: Getty Images/iStockphoto/Tzahiv

A balesetben a vádlott barátnője és a barátnő anyja a helyszínen meghalt. A barátnő húga és a vádlott súlyos sérüléseket szenvedett.

A Kecskeméti Járási Ügyészség végrehajtandó fogházbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a szabadlábon védekező vádlottra - közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.