Nagy változás jön, ha elérjük az 5 millió beoltottat

Forrás: MTI/Balázs Attila -
vakcina maszkviselés oltás parkolás változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szerda délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy hamarosan elérjük a 4,8 millió beoltottat. Ha elérjük az 5 milliót, további enyhítések várhatók.

A javuló járványhelyzet miatt nagyon úgy fest, hogy egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért. Bár a bejelentés még nem hivatalos, a Bors információ szerint erre akkor kerülhet sor, amikor a beoltott emberek száma meghaladja az 5 millió főt.

Korábban Orbán Viktor arról beszélt, hogy amint Magyarország eléri az 5 millió beoltottat, további enyhítések várhatók, többek között lehet nagyobb, tömegrendezvényeket tartani, ahova azok mehetnek csak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, és változik a kijárási tilalom is. A lakodalmak megtartását a kormány május 28-tól engedélyezi. A hivatalos bejelentés valószínűleg még a héten, de legkésőbb jövő héten lesz, ugyanis

már csak alig több, mint 200 ezer oltást kell beadni ahhoz, hogy elérjük ezt a számot.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.