Eltartási szerződést kötött, de ezzel több tízmillióval károsította meg az idős beteg bácsit

Forrás: police.hu -
rendőrség csalás eltartási szerződés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Fejér megyei férfi eltartási szerződést kötött a beteg bácsival, de nem a jószándék vezérelte.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (a továbbiakban KR NNI) Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztálya különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján R. Attila ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint R. Attila két évvel ezelőtt, 2019-ben megismerkedett egy idős férfival, akiről megtudta, hogy két nagy értékű ingatlannal rendelkezik Budapesten és Balatonkenesén, továbbá tudomást szerzett arról is, hogy súlyos betegségben szenved.

R. Attila azért, hogy az 55 millió forint összértékű ingatlanokat megszerezze, az idős férfi bizalmába férkőzött és 2020. első felében eltartási szerződést kötött vele, azonban annak aláírásának időpontjában nem volt jogosult a szerződés megkötésére, mivel a sértett cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt állt.

Eltartási szerződést kötött, de ezzel több tízmillióval károsította meg az idős beteg bácsit Forrás: police.hu

Az aláírást követően a gyanúsított az enyingi otthonában szállásolta el a sértettet. Az idős férfi 2020. június 4-én tisztázatlan körülmények között elesett, a mentők kórházba vitték, ahol a szakszerű orvosi felügyelet és ellátás ellenére 2020. június 14-én elhunyt.

A haláleset után tizenkét nappal, 2020. június 26-án R. Attila az időközben tulajdonába került balatonkenesei ingatlant értékesítette.

A férfit 2021. május 19-én hajnalban a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály Bevetést Támogató Osztály munkatársai Fejér megyei otthonában elfogták, majd ott a nyomozók kutatást végeztek, és a vagyonelkobzás biztosítása érdekében az eltartási szerződésben szereplő budapesti ingatlant zár alá vették.

A gyanúsítottat a KR NNI munkatársai kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a nyomozás felügyeletét ellátó Veszprémi Járási Ügyészség felé.

Forrás: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.