Itt vannak a hazai koronavírus-adatok: 50 alatt az elhunytak száma

halottak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 969 321 fő, közülük 2 967 350 fő már a második oltását is megkapta. 647 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 801 672 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 475 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 665 552 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 106 645 főre csökkent. 1500 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 183-an vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltott elérését követő napon életbe lép az újraindítás újabb fokozata. Többek között megszűnik a kijárási tilalom, a közterületi maszkviselés, az üzletek és éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozás. Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett - a készlet erejéig - Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.